САП підтвердила затримання керівника держлісгоспу на Харківщині

Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура / Facеbook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердила затримання керівника держлісгоспу на Харківщині, який за 100 тис. доларів намагався підкупити детектива Національного антикорупційного бюро України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби САП.

“За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ викрито та затримано директора одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, котрий запропонував та надав старшому детективу Національного бюро 100 тис. доларів США неправомірної вигоди”, – йдеться у повідомленні.

Ці кошти директор підприємства пропонував детективу за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини, що належала держпідприємству, а також щодо продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольним йому приватним суб’єктам господарювання.

Чоловіка було затримано на “гарячому” одразу після передачі ним вказаних коштів. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, Народний депутат Олексій Кучер заявив, що одіозного директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису, який перебуває під слідством, затримали при спробі дати хабара детективу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Наприкінці серпня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснювали обшуки у Харківській області за місцем проживання окремих посадових осіб ДП “Гутянське лісове господарство” та комерційних компаній. Про проведення обшуку в приватному будинку директора лісгоспу Сиси нардеп Кучер тоді також повідомив у Facebook.

Президент Володимир Зеленський 17 липня доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів у області.

Кабінет міністрів 20 жовтня, погодив призначення кандидатури народного депутата від партії “Слуга народу”, переможця позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексія Кучера на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації, проте призначення Кучера поки що не підписав президент.